POLITIKA ZASEBNOSTI

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Prodajalec jamči za zasebnost. Izjava o zasebnosti določa način uporabe osebnih podatkov na spletni strani prodajalca. S tem, ko obiščete stran, privolite v zbiranje in uporabo vaših podatkov, v skladu s politiko spletne trgovine. Politika spletne trgovine je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur.l.RS št. 86/2004, 113/2005).

UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV

Upravljalec osebnih podatkov je družba Jabka, trgovina in storitve, d.o.o., s poslovnim naslovom Ozeljan 32H, 5261 Šempas, davčna številka: SI90813499, matična številka: 6556523000.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki, ki jih bomo zbirali, lahko obsegajo vaše ime in priimek, naslov, kontaktne informacije, datum rojstva. V primeru pravnih oseb tudi naziv družbe ali ime organizacije s pripadajočimi podatki (naslov, davčna številka, odgovorna oseba), elektronski naslov, telefonski kontakt. Na tej spletni strani se ravno tako lahko zbirajo podatki o vašem obisku, kot npr. ime ponudnika internet storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta; datum in čas dostopa do spletne strani; spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja spletne strani, analiziranja trendov in administriranja.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki, ki se zbirajo preko spletne trgovine prodajalca, se uporabljajo za delovanje strani in opravljanje storitev oziroma izvedbo transakcij, ki ste jih zahtevali ali v katere ste privolili. Vaše osebne podatke prodajalec, uporabi, da:

  • zagotovi boljše in bolj učinkovito servisiranje strank,
  • izboljša delovanje spletne trgovine, ponudbo storitev in sledi trendom razvoja informacijske tehnologije,
  • naredi stran uporabniku bolj prijazno, z implementacijo najnovejših orodij za spletno trgovanje,
  • vas obvešča o pomembnih informacijah glede novostmi v prodaji
  • Za namene raziskav, bomo podatke o obiskih spletnega mesta, uporabili za izračun statistik, z uporabo spletnega orodja Google analytics.

Če se prijavite na novice ali obkljukate možnosti posredovanja novic ob nakupu, boste najprej prejeli e-pošto kjer z dodatnim klikom potrdite prijavo. To informacijo združimo z vašimi osebnimi podatki z namenom, da vam posredujemo bolj specializirano elektronsko pošto oziroma informacije. Vsaka elektronska pošta vsebuje povezavo, ki vam omogoča, da prekinete prejem takšne elektronske pošte.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Prodajalec ne bo posredoval osebnih podatkov tretjim osebam brez vašega dovoljenja. Prodajalec varuje osebne podatke. Prodajalec uporablja različno tehnologijo in postopke, ki pomagajo varovati vaše osebne podatke pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem. Osebni podatki, ki jih posredujete, se shranjujejo na strežnikih, do katerih ima dostop samo pooblaščena oseba, in se nahajajo v zavarovanih prostorih. Kadar posredujete občutljive podatke oziroma informacije (npr. številka kreditne kartice) preko interneta, se nahajate na spletni strani banke ali procesorja za izvajanje plačila, kjer se uporablja enkripcija, SSL (Security Socket Layer) protokol.

UPORABA PIŠKOTKOV

Ko prvič obiščete spletno mesto, se v vaš računalnik shrani piškotek (če je brskalnik nastavljen tako, da jih sprejema), če ste spletno mesto že obiskali, pa spletni strežnik, prebere piškotek, shranjen v vašem računalniku. Eden od namenov uporabe piškotkov je zbiranje statistike o obiskanosti spletnega mesta, opisane zgoraj. Piškotki se ne morejo uporabiti za pogon programov ali za prenos virusov na vaš računalnik. Piškotke uporabljamo tudi za zbiranje podatkov o tem, katere povezave stranke kliknejo. Te podatke uporabljamo za ugotavljanje, ali strankam res pošiljamo informacije, ki jih želijo brati. Zbiramo jih v združeni obliki in jih ne povezujemo z vašimi osebnimi podatki. Prodajalec zbira naslednje podatke o uporabniku:

  • IP naslov, različica brskalnika (user agent), čas, naslov obiskane strani (URL), stran iz katere je uporabnik prišel na obiskano stran (referrer) — če je ta podatek posredovan (Podatki se ob uporabnikovem dejanju zapišejo v dnevnik tega dne.);
  • naslov elektronske pošte, ki je potreben za registracijo (Podatki se hranijo trajno. Uporabnik lahko prej navedene podatke pobriše. V tem primeru se uporabnikov račun trajno in nepovratno deaktivira. Deaktivacija uporabnikovega računa pomeni, da z njim na portalu prodajalca ni več mogoče sodelovati.);
  • podatke, ki jih uporabnik posreduje v svoj profil;
  • podatke o ogledih dogodkov za zagotavljanje delovanja funkcionalnosti označevanja prebrane vsebine, oznaka tema, enolična oznaka uporabnika, čas ogleda (Podatki se hranijo do največ enega leta od dogodka. Periodično se brišejo vsi podatki o ogledi tem razen zadnjega.)

Prodajalec dodeli uporabniku ob začetku seje piškotek (session cookie) za prilagoditev uporabniške izkušnje (Podatki se hranijo dokler uporabnik ne zapre brskalnika.). Prodajalec dodeli uporabniku ob samodejni prijavi trajen piškotek (persistent cookie) za njegovo enolično identifikacijo (Podatki se hranijo trajno, oz. dokler uporabnik ne zbriše piškotov iz brskalnika oz. dokler ne izklopi samodejne prijave v svojem profilu.). Prodajalec za uporabnike, ki uporabljajo storitev prijave s pomočjo tretjih oseb, v povezavi z računom hrani enolični identifikator posredovan s strani teh ponudnikov (podatki se hranijo trajno, oz. dokler uporabnik ne zbriše povezave v svojem profilu oz. ne onemogoči povezave na straneh tretjih oseb). Prodajalec za vodenje statistike o obiskanosti spletne strani uporablja Google Analytics (podatki se hranijo trajno). Prodajalec bo zagotovilo vse razumne ukrepe, da podatki, ki jih uporabnik ni objavil, ne bodo dostopni tretjim osebam in javnosti.

Podatki iz prejšnjega odstavka, bodo razkriti samo, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za:

  • postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi;
  • nujno potrebno za zaščito in obrambo pravic ali lastnine prodajalca

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Prodajalec si pridržuje pravico, da to politiko spremeni kadar koli. Pri tem vas bomo vedno obvestili o vsebinski spremembi politike, tako da bomo spremembo objavili na domači strani spletne strani ali pa vam bomo poslali obvestilo o spremembi.